Très Beaux Schoonheidssalon

Ontharing

Ontharing

Zou je graag ongewenste haartjes willen verwijderen? Dan is ontharing met wax wellicht iets voor jou! Bij deze methode verwijderen we de haartjes met wortel en al, waardoor de huid glad blijft voor een langere tijd.

Er zijn verschillende soorten wax, zoals warme wax en koude waxstrips. Bij het verwijderen van ongewenste haartjes met warme wax wordt de wax verwarmd tot een bepaalde temperatuur, op de huid aangebracht en vervolgens met een strip verwijderd. Bij koude wax strips hoef je de wax niet eerst te verwarmen en kun je direct aan de slag.

Het is belangrijk om de huid goed te reinigen en te drogen voordat we beginnen met waxen. We brengen de wax vervolgens aan op de huid in de richting van de haargroei en drukken het stevig aan. We verwijderen de wax dan vervolgens snel en krachtig tegen de richting van de haargroei in. Waxen is vaak minder pijnlijk dan epileren met een pincet. Verzorg de huid na het waxen met een kalmerende crème..

Waxen is geschikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, oksels en het gelaat. Het resultaat blijft vaak 2 tot 6 weken zichtbaar, afhankelijk van de haargroei en de plek.

Er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten bij het waxen. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om te waxen als je een gevoelige huid hebt of last hebt van huidproblemen zoals eczeem of psoriasis. Ook is het belangrijk om de huid goed te laten herstellen tussen het waxen door.

Kortom, ontharing met wax is een effectieve methode om van ongewenste haartjes af te komen en de huid glad te houden voor langere tijd.

Scroll naar boven